Rendezvényeink

Rendezvényeink ingyenesen látogathatók a nem könyvtári tagok számára is.

________________________________________________________________________

 

2020. február 18., kedd, 16 óra
LEONARDO DA VINCI - A TITOKZATOS EMBER

„Csak eszednek és lelkednek olvasás útján nyert kincse jelenti az igazi gazdagságot, mert ez nem vész el és nem hagy el soha.” (Leonardo da Vinci)
500 éve halt meg a reneszánsz zseni és polihisztor. „Leonardo volt az uomo universale, az egyetemes ember reneszánsz eszményképének jellegzetes megtestesítője, akit kimeríthetetlen kíváncsisága hajtott újabb és újabb felfedezések felé.”
(Cultura Magazin )
Tudjon meg több többet a művészről, a tudósról és az emberről Chemez István előadásában!

2020. február 25., kedd, 16 óra
OLVASÓKLUB

SZERET ÖN OLVASNI? SZERET ÖN KÖNYVEKRŐL BESZÉLGETNI?
Izgalmas társasági összejövetelre invitáljuk. Teával és süteménnyel várjuk az olvasmányaikról beszélgetni kívánó vendégeinket.
Vidám csapatunk újabb vállalkozó kedvű tagokat vár!

 

 

2020. március 5., csütörtök, 17 óra
A SZOMSZÉD MINDIG ZÖLDEBB?

Előadó: Halmos Monika fitoterapeuta, sóskúti füvesasszony, food-stylist, az ehető virágok szakértője

A környezetbarát, fenntartható kert és konyha kérdéseinek boncolgatása, melynek apropója egy több mint 100 ezer olvasót elért cikkünk: Ne tedd az avokádót tüllszatyorba! Szóba kerül a füvesítés, a mulcsozás, a komposztálás, a méhbarát kert, a sörkollektoros aszaló, a komposztvécé, a növényi permetlevek, az ehető vadnövények és sok-sok más "zöld"-ség. Szemnyitogató elmélkedés arról, hogy mennyire lehetünk, legyünk zöldek.

 

 

2020. március 24., kedd, 16 óra
OLVASÓKLUB

A könyvtárban immár több éve működő olvasóklub szeretettel várja azokat, akik szeretnének egy folyamatosan bővülő, jókedvű társasághoz csatlakozni! Minden hónapra jut egy közösen kiválasztott könyv, amelyről honlapunkról és a Facebook oldalunkról is tájékozódhat! De ha nem olvasta a javasolt művet az sem baj, jöjjön el és hallgassa meg a többiek könyvajánlóját. Meséljen kedvenc olvasmányairól nekünk!

Nem csak jó társasággal, de teával és süteménnyel is várjuk olvasni és beszélgetni szerető olvasóinkat!

 

2020. április 14., kedd, 16 óra
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ KULTUSZA ÉS UTAZÁSAI A GYŰJTŐ SZEMÉVEL

„Gyűjtőként és rajongóként kislány korom óta a témával foglalkozom. Tevékenységem egyik része, az előadásokon túl, hogy Sisi és családja kastélyait felkeressem, és láthassam élőben a róla készült alkotásokat, festményeket és szobrokat is. Minden helyszínt korhű ruhában látogatok meg, ezzel is tisztelegve a királyné emléke előtt.”- írja magáról Kordásné Szász Melinda környezetkutató-ökológus és pedagógus, a Karikó János Könyvtár vendége.

 

2020. április 28., kedd, 16 óra
OLVASÓKLUB

Történelem lírában – Gyócsi László

Különleges vendége lesz az áprilisi olvasóklubnak. Gyócsi László, író-újságíró Történelem lírában címmel tart előadást, amelyet a “Fejszecsattogás a Horthy dűlőn” című kisregény bemutatása követ. Az író-olvasó találkozót dedikálás és beszélgetés követi. Nem csak jó társasággal, de teával és süteménnyel is várjuk olvasni és beszélgetni szerető olvasóinkat!

Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázat